Hoeveel is een diamant van 2 karaat waard?

Wat er echt toe doet?

Als de waarde en prijs van een diamant worden beïnvloed door de 4C’s (snit, kleur, helderheid en karaat), hoeveel is een diamant van twee karaat dan waard?

Een diamant van twee karaat aangeboden door Brilliance begint bij ongeveer $ 5.000 en neemt dan vele malen toe. Waarom is er zo’n prijsverschil als de maat of het gewicht hetzelfde is? Diamanten met hetzelfde karaatgewicht kunnen verschillen in prijs vanwege de:

helderheid
Kleur
Besnoeiing
Vorm

Enige “duidelijkheid” over de waarde van een diamant

Wanneer het karaatgewicht gelijk wordt geacht aan twee of meer diamanten, kunnen andere factoren de kosten en de waarde omhoog of omlaag drukken. Duidelijkheid is een gebied van een diamant dat zowel de schoonheid als de prijs van een diamant kan beïnvloeden.

Hoe wordt duidelijkheid gemeten en geanalyseerd? Bij het beoordelen van duidelijkheid kijken gemologen naar zowel de interne als externe kenmerken van een te vergroten steen om eventuele onvolkomenheden, insluitsels of andere onvolkomenheden te vinden. Deze details worden genoteerd in een beoordelingsrapport en helpen de gemoloog bij het bepalen van een helderheidsgraad voor die bepaalde steen

Krijg die duidelijkheid!

Er zijn talloze gemologische laboratoria die diamanten beoordelen voor certificering, en een van de meest bekende is het Gemological Institute of America (of GIA).

Wanneer diamanten worden geanalyseerd voor certificering door de GIA, zullen ze een helderheidsgraad krijgen van een schaal die varieert van foutloos tot inbegrepen. De duidelijkheidsgraden van de GIA zijn als volgt:

Foutloos (FL)
Intern foutloos (IF)
Heel erg lichtjes inbegrepen (VVS1 en VVS2)
Zeer licht inbegrepen (VS1 en VS2)
Licht inbegrepen (SI1 en SI2)
Inbegrepen (I1, I2 en I3)


Het is beter om foutloos te zijn!

Een foutloze diamant is bijna helemaal perfect. Aangezien een “perfecte” diamant uiterst zeldzaam van aard is, kan dit cijfer de prijs en waarde van de steen aanzienlijk verhogen. Een intern onberispelijke steen is bijna perfect en vertoont alleen de kleinste smetten. Naarmate de schaal en graden afnemen, worden de gebreken (zowel oneffenheden als insluitsels) prominenter onder vergroting.

Een steen met de indeling Inbegrepen kan echter problemen hebben die zonder vergroting merkbaar kunnen zijn. Dit cijfer, volgens de GIA, is echt het enige cijfer dat fouten bevat die “transparantie en schittering” kunnen beïnvloeden. Als u op zoek bent naar een diamant van twee karaat en u wilt een beetje geld besparen, kunt u de duidelijkheid verlagen naar SI voor een betere waarde.

Tijd om de perfecte diamant te kiezen!

Het kopen van een diamant van twee karaat met een beperkt budget kan moeilijk zijn, omdat je misschien veel factoren moet opofferen die de schoonheid en de kwaliteit van de steen beïnvloeden. Wanneer u kiest voor een budgetsteen met een lage helderheid of een warmere kleur, vraag het dan om te zien voordat u koopt (foto of persoonlijk). Die vlekken kunnen ongelooflijk zichtbaar zijn en de kleur kan warmer zijn dan je zou verwachten.

Vergeet niet dat een diamant van twee karaat een investering is. Dus doe je onderzoek en neem je tijd op de schattenjacht voor je perfecte steen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *